PRESENTACIÓ


Hola, em dic JORDI OLLER VALLEJO. Sóc un entusiasta teòric i pràctic de la Psicologia, la Psicoteràpia i el Creixement Personal i Transpersonal, activitats en les quals estic implicat des de molt jove.

No és per casualitat que la meva tasca és principalment la de Psicoterapeuta, després d´haver treballat anteriorment com Consultor Empresarial en Recursos Humans. M'interessan varietat d´enfocaments que integro en l'Anàlisi Transaccional de manera multidisciplinària, sent a destacar aportacions de la Gestalt i de la Bioenergètica. En general, m´agrada continuar coneixent noves contribucions psicològiques i de creixement personal i transpersonal, que pugui utilitzar a la meva vida. Integro aspectes de la Psicologia Transpersonal, d´autors com, per exemple: Antoni Blay, Pierre Teilhard de Chardin, Dhiravamsa, Ken Wilber i recentment David Deida, aquest últim amb el seu enfocament sobre el Masculí i el Femení, expressat's independenment de ser del sexe home o dona, però configurant el seu caràcter individual i la seva manera d´interrelacionar-se entre els dos.

També m'interessa el Zen, la meditació, el tantrisme i l'esoterisme fonamentat, i també, sense fonamentalismes excloents, la llengua y cultura catalana. I com no, també m'entusiasma tot aquest món d'Internet. Em sento content d'estar participant en la creació del futur. Crec que aquest fenomen d'Internet és l´expressió possibilitadora d'una evolució en la consciència global de la Terra, aquest planeta sobre el qual també m'agrada passejar, gaudir de la natura, el cinema, el teatre, llegir, escriure i estimar, entre altres coses.

També vull compartir que vaig néixer a Barcelona en 1942, enriquint-me de les cultures catalana i espanyola. I que acompanyo un fill: en Marc Oller Duran, que a la seva creativa tasca com artista pintor i jardiner, segueix explorant ara noves facetes de la seva autorealització transpersonal, contribuint amb inspirades reflexions i mantres. així com musicals. Viu al barri de Gràcia, i jo visc al Poble Nou, on comparteixo la vida personal amb: l'Araceli Aiguaviva Baulies, qui a més d'haver exercit com Jutgessa, ha estat i és cantant en el trio vocal DIVADAMS, estant ara recuperant el seu propi grup musical de Jazz i Bossa Nova. Ha gravat diversos CD's, un d'ells amb música vocal e instrumental creada per a gaudir amb poemes de Joan Margarit. I actualment està preparant un nou CD musicant en Jazz una selecció del repertori de'n Lluis Llach.

I respecte a escriure, ja de jovenet vaig fer els meus temptejos amb un relat breu de tipus psicològic titulat: "Estanislao Polifaz: Un home estadísticament anormal". Si t'interessa, pots accedir-hi polsant a baix a UN CONTE PSI. Després, amb el temps, estic content d´haver escrit i publicat quatre llibres (el penúltim com a co-autor), a més a més de bastants articles que podràs trobar a baix a ARTICLES D'AT. Els llibres són:

>>> El primer: Vivir es autorrealizarse: Reflexiones y creaciones en Análisis Transaccional (Barcelona: Editorial Kairós, 1988, 2001), que està ja a la segona edició renovada. Pots informar-te i fins i tot accedir a llegir-ne parts, polsant a baix a LLIBRE D'AT.

>>> El segon: La personalidad integradora: El doble logro de ser sí mismo y vincularse (Barcelona: Edicions CEDEL, 2004), un text sobre les manifestacions del apego y dels processos de separació-individuació. Adicionalment, el contingut el vaig relacionant també amb l´anàlisi transaccional. Pots informar-te i fins i tot accedir a llegir-ne parts, polsant a baix a ALTRES LLIBRES.

>>> El tercer: Cuidados musicales para cuidadores. Musicoterapia Autorrealizadora para el estrés asistencial (Bilbao: Editorial Desclée de Brouwer, 2008), co-escrit amb Conxa Trallero Flix. Un text on s'utilitza l'anàlisi transaccional com a model psicològic per la musicoterapia. Pots informar-te més polsant a baix a ALTRES LLIBRES.

>>> I acaba de publicar-se en català el quart llibre: La persona polifuncional: Les funcions que ens faciliten viure (en pandèmia o sense) (Barcelona: Editorial Cronos, 2020). Pots informar-te polsant a baix a NOU LLIBRE.

Si vols informació sobre l'Anàlisi Transaccional - AT i els seus conceptes bàsics, la trobaràs a baix a QUÈ ÈS L'AT.