Presentació d'en Jordi Oller Vallejo, Psicoterapeuta i Analista Transaccional








PRESENTACIÓ


Hola, em dic JORDI OLLER VALLEJO. Sóc un entusiasta teòric i pràctic de la Psicologia, la Psicoteràpia i el Creixement Personal, activitats en quals estic implicat des de molt jove.

No és per casualitat que la meva tasca és principalment la de Psicoterapeuta, després d'haver treballat anteriorment com Consultor Empresarial en Factor Humà. M´interessen varietat d'enfocaments que integro en l´Anàlisi Transaccional de manera multidisciplinària, sent a destacar aportacions de la Gestalt i de la Bioenergètica. En general, m´agrada continuar coneixent noves contribucions psicològiques i de creixement personal i espiritual, que pugui utilitzar a la meva vida personal i professional. També integro aspectes de la Psicologia Transpersonal, d'autors com, per exemple: Antoni Blay, Pierre Teilhard de Chardin, Dhiravamsa, Ken Wilber i recentment David Deida, aquest últim amb el seu enfocament sobre el Masculí i el Femení que s'expressa'n tant en l'home com en la dona, independentment del seu sexe, però configurant el seu caràcter individual i la seva manera d'interrelacionar-se.

També m´interessa el Zen, la meditació, el tantrisme i l´esoterisme fonamentat, i també, sense fonamentalismes excloents, la llengua y cultura catalana. I com no, també m´entusiasma tot aquest món d´Internet. Em sento content d'estar participant en la creació del futur. Crec que aquest fenomen d´Internet és l´expressió possibilitadora d´una evolució en la consciència global de la Terra, aquest planeta sobre el qual també m´agrada passejar, gaudir de la natura, el cinema, el teatre, llegir, escriure i estimar, entre altres coses.

També vull compartir que vaig néixer a Barcelona, a Catalunya, enriquint-me de les cultures catalana i espanyola. I que acompanyo un fill: Marc Oller Durán, que s'autorealitza com Artista Pintor i Jardiner. Visc a Barcelona, entre el barri de Gràcia i el de Poble Nou, en aquest últim amb la meva companya: Araceli Aiguaviva Baulies, qui a més a més de Jutgessa, és cantant de Jazz i Bossa Nova.

I respecte a escriure, ja de jovenet vaig fer els meus temptejos amb un relat breu de tipus psicològic titulat: "Estanislao Polifaz: Un home estadísticament anormal". Si t´interessa, pots accedir-hi polsant a baix a UN CONTE PSI. Després, amb el temps, estic content d'haver escrit i publicat tres llibres (l'últim com a co-autor), a més a més de bastants treballs que podràs trobar a baix a ARTICLES D'AT. Els llibres són:

--- El primer: Vivir es autorrealizarse: Reflexiones y creaciones en Análisis Transaccional (Barcelona: Editorial Kairós, 1988, 2001), que està ja a la segona edició renovada. Pots informar-te i fins i tot accedir a llegir-ne parts, polsant a baix a LLIBRE D'AT o anant a INICI.

--- El segon: La personalidad integradora: El doble logro de ser sí mismo y vincularse (Barcelona: Edicions CEDEL, 2004), un text sobre les manifestacions del apego y dels processos de separació-individuació. Adicionalment, el contingut el vaig relacionant també amb l'anàlisi transaccional. Pots informar-te i fins i tot accedir a llegir-ne parts, polsant a baix a NOUS LLIBRES o anant a INICI.

--- I el tercer és: Cuidados musicales para cuidadores. Musicoterapia Autorrealizadora para el estrés asistencial (Bilbao: Editorial Desclée de Brouwer, 2008), co-escrit amb Conxa Trallero Flix. Un text on s'utilitza l'anàlisi transaccional com a model psicològic per la musicoterapia. Pots informar-te més polsant a baix a NOUS LLIBRES o anant a INICI.

Si vols informació sobre l'Anàlisi Transaccional - AT i els seus conceptes bàsics, la trobaràs a baix a QUÈ ÈS L'AT.